fbpx

Welke bandjes onder welke kleding?

Het dilemma in de ochtend; welke beha neem je? In de winter heb je meestal vrije keuze. Onder een pull is je beha nooit zichtbaar dus kleur en model zijn vrij te kiezen. In de zomer wordt de uitdaging groter. Een kleedje zonder schouders, een halter of tank top , transparante stofjes, een diepe rug, topjes met spaghettibandjes in alle kleuren van de regenboog, etc. Niet altijd eenvoudig om de perfecte combinatie te vinden maar geen zorgen, voor elk bovenstuk bestaat de perfecte beha.

Bij een kleedje zonder schouders is het antwoord vrij simpel; een beha zonder bandjes of bandeau .  Vaak word gevreesd dat deze beha’s niet op hun plaats blijven zitten en dat je de volledige dag bezig bent met je beha omhoog te trekken. Een goede bandeau in de juiste maat zal hier echter geen last van hebben en is je beste partner op elk dansfeestje. bij een gewone beha is de rug al voor ongeveer 85% van de steun verantwoordelijk. Het ontwerp van een bandeau is aangepast om dit te veranderen naar 100%. Het rug- en zijpand zijn breder en het materiaal is steviger.  De juiste maat is hier nog belangrijker dan bij een gewone beha. Een omtrekmaat te groot en je beha loopt alle kanten uit, te klein en je wordt een volledige dag gemarteld door een insnijdende beha. Hij zal zeker op zijn plaats blijven zitten maar een beetje bloedsomloop is misschien toch leuk, niet? Ondertussen is een bandeau al enkele jaren ook een goede oplossing voor dames met een cupmaat tot F! Vroeger was dit privilege voorbehouden voor de kleinere cupmaten maar, lang leve de vooruitgang, nieuwe technologie en materialen maken het nu ook voor grotere cupmaten mogelijk de bandjes achterwege te laten. In het onderstaande filmpje ziet u een franse 95F. Zoals u ziet blijft deze ondanks de nodige beweging op zijn plaats zitten. De enige uitdaging aan dit filmpje maken was niet de slappe lach krijgen 😉 .
Een bandeau wordt vooral gemaakt in huidskleur, wit, ivoor en zwart. Huid is de absolute passe-partout waarmee je volledige kleerkast voorzien is van een passende beha. Toch ben je onder een volledig zwart topje of kleedje nog steeds het beste met een zwarte beha.

 

De oplossingen voor een tanktop en haltertop zijn ook vrij rechttoe rechtaan. De bandjes van het topje bij een tanktop zijn gekruist dus kruisen we de bandjes van de beha ook. Bij de haltertop gaan de bandjes rond de hals dus ook hier volgen de bandjes van de beha gewoon. Er zijn redelijk wat modellen op de markt waarbij je de bandjes met een makkelijk kliksysteem kan aanpassen van recht naar gekruist of rond de hals. Bij een haltertop kan je eventueel ook een bandeau dragen als de rug van het topje niet te diep is. Bij een tanktop valt dit meestal tegen aangezien dit model regelmatig gepaard gaat met diep uitgesneden armsgaten waardoor de bandeau daar teveel zichtbaar wordt. Zoals ik in een eerder artikel al verteld heb bestaat er ook een goed hulpmiddel om de bandjes van al je beha’s te kunnen kruisen naar believen. Ik ga dit hier dus niet nogmaals volledig uitleggen, je kan alle informatie terugvinden in het artikel ‘afzakkende schouderbandjes’.

 

 

Bij transparante stofjes ligt het antwoord niet altijd bij een beha. We moeten ons ook geen illusies maken; de onzichtbare beha bestaat niet. Als je een topje draagt van tulle ga je elke beha zien, dat is dan ook de betekenis van transparant. Er zijn tot op heden geen beha’s op de markt met scifi technologie ingebouwd om onzichtbaar te worden dus wat dan te doen? Gaat het je echt om de transparantie: show die beha dan! Maak hem deel van de outfit, maak het duidelijk dat dat topje eigenlijk maar een extra laag is boven dat kunstwerk van een beha. Net zoals er beha’s zijn die gemaakt zijn om onzichtbaar te zijn zijn er ook beha’s die gemaakt zijn om zeer zichtbaar te zijn. Marlies Dekkers is hier natuurlijk een gekend voorbeeld van maar veel merken hebben wel vaak 1 of 2 series voorzien die hier perfect voor zijn.
Vind je het een supermooi topje maar is de transparantie een jammerlijk neveneffect? Dan kan je proberen een volledig effen t-shirt beha te vinden in dezelfde kleur. Dit geeft meestal een uniform effect waardoor alles er ‘bedoeld’ uitziet. Maar zoals gezegd; je ziet nog altijd dat het een beha is natuurlijk en de rest van je buik en rug blijft zichtbaar. Een meer bedekkend alternatief is een body. Dit bestaat zowel corrigerend als decoratief of heel soms een combinatie van beiden. Er zijn natuurlijk body’s die er zeer duidelijk als lingerie uitzien. Als het bedoeling is dat je de lingerie niet ziet zijn deze niet geschikt maar net zoals bij de beha’s zijn er body’s die hier voor gemaakt zijn. Ze zien er een deel uit van je bovenkleding.
Is dat nog steeds te exposed voor je? Geen probleem, dan brengt een ondertopje vast de oplossing. Deze bestaan in vele kleuren om altijd het best passende te vinden bij jouw topje. Ook hier bestaat huidskleur om een algemene oplossing te hebben. Ivoor en wit kan je ook combineren met eigenlijk elke bleke kleur van bovenkleding. Of je brengt je topje mee en je legt de verschillende seizoenskleuren er naast tot je dezelfde kleur paars, geel, rood of in dit seizoen oranje gevonden hebt. Denk ook hier aan kwaliteit, maat en pasvorm. Ik denk niet dat er een product bestaat waar je hier niet moet op letten dus ik blijf er op hameren! Je draagt deze topjes in de zomer om iets minder transparant te maken en in de winter om een extra laagje aan te hebben. In beide situaties moet het topje 1 zeer belangrijk iets doen: ademen! Kies dus een topje in natuurlijke stoffen. De meest populaire hierin zijn natuurlijk katoen en modal of een mengeling hiervan. Maar ook zijde en satijn zijn leuke opties. Let bij satijn op dat dit een term is voor een wevingsmethode, niet voor een materiaal. Je moet dus satijn nemen gemaakt van viscose als je wil genieten van een natuurlijk, ademend stofje.

 

Spaghettibandjes zijn natuurlijk ook nog best een uitdaging. De meest voorkomende oplossing is een beha in huidskleur of dezelfde kleur als het topje. Vind je dat dit toch nog teveel opvalt zal je moeten gaan voor een bandeau.
Éen beha die alle mogelijke problemen oplost behalve transparantie is een plakbeha. We gaan hier even de nota bijmaken dat dit enkel een oplossing is als je een E-cup of minder hebt. Nu hoor ik je al denken; ‘al heb je een A-cup, dat ding blijft nooit van zen leven zitten!’ Ook hier moet je kijken naar kwaliteit en maat. Ik weet het, ik klink als een plaat die blijft hangen maar het is ooooo zooooo belangrijk! Wij gebruiken al jaren hetzelfde merk, dit is dan ook al zeer uitgebreid getest. Zowel door ons als door onze klanten. Als je de correcte maat neemt en hem goed gebruikt blijft deze wel degelijk mooi op zijn plaats zitten zelfs bij wilde dansfeestjes! Wat een plakbeha echter NIET kan: evenveel steun geven dan een gewone beha en een zwaar push-up effect geven. Wat een plakbeha WEL kan: een stijlvolle optie voor onder topjes of kleedjes waar bandjes en een rugpand gewoon not done zijn. Onder dunne stofjes word de tepel niet zichtbaar. Je kan een decolleté creëren zonder bandjes of rugpand door de twee cups aan elkaar te klikken met behulp van een voorzien kliksysteem. Bij goed onderhoud zijn deze plakbeha’s ook een vaak herbruikbaar. Opgepast; er zijn ook plakbeha’s die specifiek gemaakt zijn om maar één keer te gebruiken. Vraag dus altijd extra uitleg over wat de opties zijn met het soort plakbeha dat je voor je hebt en wat tips over gebruik en onderhoud zijn niet te versmaden dus vraag er zeker naar.

 

Ik zal later op sommige van deze onderwerpen apart dieper ingaan maar ik hoop dat je hiermee toch al wat geholpen bent om je zomeroutfit helemaal af te werken. Vragen? Stel ze gerust hieronder of stuur ons een bericht.

1 Reactie
  • Wat draag je best onder wit – Corbel
    Geplaatst op 16:06h, 13 juni Beantwoorden

    […] Maar back on topic. Wat kan je nu eigenlijk dragen onder wit? Alles hangt natuurlijk af van hoe transparant je topje is. In deze blog gaan we uit van een gemiddeld stofje, niet te dik maar ook geen stukje voile. Voor transparante kleding verwijs ik je door naar deze blog . […]

Geef een reactie